Direct naar
AIGT VACATURES »
Direct naar
OIGT VACATURES »

Opbouw en structuur opleiding


De opleiding tot AIGT bestaat uit vier onderdelen, welke in een vaste volgorde en afhankelijk van de gekozen variant worden gevolgd.
Binnen de opleiding kan worden gekozen voor de variant heelkunde-gynaecologie of de variant kindergeneeskunde-gynaecologie. Zoals te zien in het overzicht zijn de eerste twee onderdelen klinische componenten.  Deze onderdelen duren (per specifiek Besluit IGT ingaand 1 april 2023) elk 12 maanden. Hierna neemt de aios deel aan de Netherlands Course in Global Health and Tropical Medicine (NTC). Deze cursus duurt drie maanden en wordt georganiseerd door het KIT (voorheen het Koninklijk Instituut voor de Tropen) in Amsterdam. Tot slot volgt het onderdeel Buitenland, waarin de aios zijn of haar competenties gedurende zes maanden verder kan ontwikkelen in een internationale low-resource setting. De totale (nieuwe) opleidingsduur is 2 jaar en 9 maanden. Om alle competenties van de AIGT als vastgelegd in het opleidingsplan te kunnen ontwikkelen moeten er gedurende de klinische onderdelen van de opleiding in Nederland meerdere cursusdagen met diverse thema’s worden gevolgd.


Opleidingsinstellingen


De eerste twee onderdelen  van de opleiding vinden plaats in een klinische setting in Nederland. Het opleidingsinstituut is opleidingsovereenkomsten aangegaan met verschillende door de RGS erkende opleidingsinstellingen in Nederland. Hier worden aios in opleiding tot AIGT in het ziekenhuis begeleid door specialisten uit de drie klinische vakgebieden. Bij de plaatsing van de aios wordt zo mogelijk rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren en aaneensluiting van de onderdelen in opleidingsinstellingen in hetzelfde ziekenhuis.


NTC


De Netherlands Course in Global Health and Tropical Medicine (NTC), gegeven en gefaciliteerd door het KIT in Amsterdam, richt zich op curatieve en preventieve zorg. Daarnaast komen thema’s als management en beleid van de gezondheidszorg aan bod. Ook wordt aandacht besteedt aan onderzoek naar aspecten van gezondheid, ziekte en zorg. Deze en andere onderwerpen worden allen behandeld met betrekking tot werken in een internationale context.
Opleidingsinstituut Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde
© Copyright 2024
Contact
Beheer
Privacyverklaring
Deze website is ontwikkeld door
Romilan ICT