Direct naar
AIGT VACATURES »
Direct naar
OIGT VACATURES »

Selectieprocedure


De selectie voor de opleiding tot AIGT vindt plaats op basis van het aantal beschikbare opleidingsplaatsen. Deze opleidingsplaatsen komen vrij op onregelmatige basis. Daarom is het van belang de vacaturepagina in de gaten te houden om mee te kunnen doen aan een centrale selectieronde.

De eisen voor selectie zijn:
  • Afgeronde opleiding tot arts leidend tot opname in het BIG-register.
  • Aantoonbare affiniteit voor het werk in de Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde.
  • Werkervaring, relevant onderzoek en organisatorische ervaring zijn een pre.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Kandidaten kunnen solliciteren nadat de selectieronde is geopend op de website. Bij een sollicitatie dienen twee referenten met contactgegevens te worden opgegeven. Met inachtneming van hun opzegtermijn dienen kandidaten die worden aangenomen op zeer korte termijn beschikbaar te kunnen zijn voor plaatsing. Bovendien moeten de kandidaten zich bewust zijn dat wanneer zij worden aangenomen, zij worden geplaatst op een beschikbare opleidingsplaats. Deze opleidingsplaats kan in iedere opleidingsinstelling in Nederland zijn. Een regio-voorkeur kan worden aangegeven, maar vaak lukt het niet daar gehoor aan te geven. Kandidaten dienen dus bereid te zijn te verhuizen of een langere reistijd voor lief te nemen.


CV/Motivatie/Sollicitanten uit België


Geregeld solliciteren er kandidaten uit het buitenland, en dan met name uit België. De opleiding tot (basis)arts in het buitenland laat niet altijd een mogelijkheid voor een co-schap of semi-arts stage in het buitenland als onderdeel van de opleiding toe. Het is daarom aan te bevelen om affiniteit met de internationale gezondheidszorg op andere wijze overtuigend over te laten komen, bijvoorbeeld door een stage in het buitenland buiten de opleiding om. Daarnaast is het aanbevolen minimaal een jaar klinischewerkervaring te hebben opgedaan in een Nederlands ziekenhuis alvorens te
solliciteren.Voor niet Nederlanders werkzaam in de Nederlandse gezondheidszorg is BIG registratie ook  verplicht. Dit moet geregeld zijn bij aanvang van de opleiding. Zie voor de eisen aan registratie in het BIG de website van het BIG.
Opleidingsinstituut Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde
© Copyright 2024
Contact
Beheer
Privacyverklaring
Deze website is ontwikkeld door
Romilan ICT